Over Jan

Over mij

Jan Langelaar

Het gezicht achter Langelaar Interim Management? Dat ben ik, Jan Langelaar. Ik ben een ervaren, onafhankelijke en pragmatische leider met visie. Een verbinder met een breed netwerk, iemand die leeft voor uitdagingen.

Ik ben er trots op te kunnen zeggen dat ik in mijn 35-jarige carrière in de installatiebranche als projectmanager of -directeur heb meegewerkt aan de totstandkoming van schitterende utiliteitsprojecten. Hierover later meer. Laat ik echter eerst iets over mij als persoon vertellen.

Het zal je vast niet verbazen dat ik al sinds jonge leeftijd een grote interesse heb voor (bouw-)techniek en alles wat daarbij komt kijken. Waar mensen nog wel eens van opkijken bij iemand die is opgegroeid in de lage landen, is mijn passie voor de bergsport. Ik ben een fanatiek bergbeklimmer en trok onder meer rond door de hooggebergtes van de Andes, Himalaya en de Karakoram. Enkele jaren geleden klom ik in teamverband tot een hoogte van 7546 meter, toen ik de top van de Muztagh Ata bereikte.

Met mij als projectmanager haal je dan ook altijd iets van mij als bergbeklimmer binnen. Het is niet zo dat ik met touwen en klimhaken bij je kom aanzetten, maar ik neem wel altijd de mentaliteit mee die nodig is om heelhuids een klim af te kunnen ronden. Zo is opgeven voor mij geen optie, of ik nu in de problemen kom tijdens een klim of bij moeilijkheden rondom een bouwproject. Ook zie ik de band met de mensen om mij heen als het allerbelangrijkste. Op duizenden meters hoogte kun je niet even de alarmdiensten bellen. Dan ben je aangewezen op elkaar, net als wanneer je samen de meest complexe bouwwerken neerzet.

Langelaar Interim Management

Breed netwerk van ondernemers en specialisten

Met Langelaar Interim Management ben je tevens verzekerd van toegang tot een groot netwerk van uiteenlopende ondernemers en specialisten. Denk hierbij aan bouwconcerns, installatiebedrijven, leveranciers, projectmanagers, technisch specialisten, tekenaar-constructeurs en BIM-modelleurs. Het vinden van kundige en gemotiveerde partners voor jouw project vormt hierdoor geen probleem.

Mijlpalen waar ik trots op ben

In mijn loopbaan heb ik als directeur of manager mogen meewerken aan talloze prachtige projecten. Een zeer bekend recent project is de bouw van het nieuwe Erasmus Medisch Centrum, waarbij ik van 2009 tot 2018 projectdirecteur was van de installatiecombinatie. Als je bedenkt dat het gebouw een totale vloeroppervlakte heeft van 210.000 m², en dat dit gebouw tot de nok vol zit met de allernieuwste technieken uit zowel de installatiebranche als het geneeskundige domein, is het niet moeilijk voor te stellen dat dit voor iemand uit mijn vakgebied iedere dag genieten was. En dat ik er onwijs trots op ben, zoals je ook in het bijhorende filmpje kunt zien.

Andere bekende projecten zijn de uitbreiding van onze nationale luchthaven Schiphol met terminal 1, 2 en 3 en de G-Pier, het provinciehuis van de provincie Utrecht en de nieuwbouw van een zestal postsorteercentra. Ook bij deze complexe projecten ben ik er trots op dat we deze volgens bestek en met slechts minieme restpunten hebben kunnen opleveren.

Laten we kennismaken

Ben je dus op zoek naar een (tijdelijke) invulling van een operationeel gerichte directie- of managementfunctie, een (technisch) projectdirecteur of naar een procesmanager die partijen in een bouwproces bij elkaar weet te brengen? Laten we dan kennismaken.